Omgeving

Het populaire vakantie-eiland Ibiza ligt zo’n 200 kilometer verwijderd van het Spaanse vasteland. Het is een bijzonder mooi eiland met een prachtige natuur en oude karakteristieke steden. Ibiza behoort tot de eilandengroep de Balearen en ligt ten zuiden van het hoofdeiland Mallorca.

Ibiza is een ontzettend veelzijdig eiland. Het trekt jaarlijks meer dan 4 miljoen toeristen. Veel van deze toeristen komen om te feesten maar niet allemaal. Ibiza is namelijk voor veel mensen een heel ontspannen, inspirerend en ontzettend spiritueel eiland. Op Ibiza proef je de sfeer van de vele hippies die er in de jaren 70 zaten maar ook bijvoorbeeld Arabische invloeden.

Op Camping Cala Nova gelegen in Santa Eulalia kun je na een inspannend jaar volledig tot rust komen. Geniet van de prachtige natuur en de ontspannen sfeer van het eiland. Naast uitrusten kun je er ook flink feesten en uitgaan. Ibiza heeft een reputatie als clubcentrum van Europa. Het uitgaansleven van Ibiza is dan ook een ware belevenis wat iedereen meegemaakt moet hebben!
Wie van winkelen houdt komt in Santa Eulalia del Río zeker aan zijn trekken. Santa Eulalia del Río bezit Ibiza’s twee grootste hippiemarkten. Deze kleurrijke markten vol sieraden en hebbedingentjes trekken zowel lokale bewoners als toeristen. Een super leuke manier om de hippiekant van Ibiza te ontdekken. En op korte afstand van Camping Cala Nova welke direct aan het strand ligt van Es Canar met de bekende beachclubs Atzaro, l’Amorigen en Aiyanna

Ook is er natuurlijk de mogelijkheid om andere plekken van Ibiza te ontdekken zoals :

  • Eivissa (Ibiza-stad)
    Eivissa is de hoofdstad van het eiland en wordt in de volksmond ook wel Ibiza-Stad genoemd. Als de avond valt begint de hooggelegen stadswijk Dalt Vila te leven. Deze wijk is op de UNESCO-lijst tot monument verklaard. Slenter door de slingerende smalle steegjes en trappen langs statige herenhuizen. Hier vindt je meerdere restaurants waar je prima kunt eten.
  • Playa d’en Bossa
    In Sant Josep de sa Talaia bevindt zich Playa d’en Bossa; één van Ibiza’s grootste vakantieresorts! Dit vakantieoord wordt in de zomer overspoeld door toeristen. Met de langste kuststrook van Ibiza, is Sant Josep de sa Talaia, met een lengte van wel 2.7 km voorzien van allerlei voorzieningen. Hotels, bars, cafés en clubs liggen aan de kustlijn met een uiteenlopende stijl, budget, luxes en smaak.
  • Formentera island
  • Vanaf Es Cana is er ook de mogelijkheid om met een boot een dagtocht te maken naar het naastgelegen bounty eiland Formentera dagelijks van 09:00 – 10:00 er naar toe en om 17:15 weer terug naar Ibiza-Es Cana

En uiteraard is er nog veel meer,  maar dat is leuk om zelf te ontdekken met een huurauto welke vanaf € 5,– per dag te huur is.